Nungwi, Zanzibar – skønne strande, lækkert vand og dejligt vejr med let brise

Vi holdt vores vinterferie på Zanzibar i uge 7, 2017. Jeg er blevet tiltagende afhængig af sol og varme som afbræk fra den mørke, grå og kolde danske vinter. Zanzibar er det skønne og helt fantastiske svar på drømmene om sol, strand, vand og afslapning. Det er nogle af de mest fantastiske strande og det skønneste vand, vi har oplevet.

Vi rejste fra Hamborg over Istanbul til Zanzibar med Turkish Airlines. Flybilletterne er ikke billige – godt kr. 6.000. Det er en ret lang tur, så et afbræk i Istanbul på et par timer gør ikke noget. Turen tager 3 timer til Istanbul og derfra ca. 7 timer til Zanzibar med et enkelt stop ved Kilmanjaro. Ruten benyttes af mange til først at drage enten på vandring op af Kilmanjaro eller at tage på safari i Tanzania for derefter at tage til Zanzibar på solferie. Det kræver dog ca. 14 dage. En fordel ved Zanzibar er også, at der kun er 2 timers tidsforskel.

Da vi kun havde en uges ferie, så opsøgte vi straks solen på Zanzibar. Zanzibar er en lille ø, ca. 70 km lang, der ligger 25 km fra Tanzanias/Afrikas kyst. Zanzibar er en del af Tanzania, men dog med en ret stor grad af selvstændighed. Zanzibar er mere muslimsk end fastlands-Tanzania. Det mærker man dog ikke, når man opholder sig på ressortsene.

Vi boede ca. 3 km fra den nordlige spids af øen i en by, der hedder Nungwi, hvor der er en del hoteller og turisme. Vores hotel lå på vestsiden af øen. Efter sigende er der forskel på hvilken side af øen man bor på i forhold til tidevandet og mulighederne for at bade i havet. Vores strand var på alle tidspunkter, uanset om det var høj- eller lavvandet, helt perfekt. Sandet var kridhvidt, vandet var krystalblåt, lunt og behageligt uden store bølger. Temperaturen lå på ca. 28 – 32 grader C, uden at det dog blev for varmt, da der var en let brise.

Stedet vi boede hed Diamonds La Gemma dell’Est, et rigtig lækkert all inklusive ressort. Restauranterne på ressortet var fine, personalet var søde og imødekommende og pools’ene var fine. Vi var hele tiden godt serviceret og helt trygge ved maden mv. Så der var basis for max. afslapning. Skulle man arbejde lidt, eller havde man lyst til at maile, surfe på nettet mv., så var der også gode gratis wifi-forbindelser.

Fra stranden kunne du gå langs kysten, hvor man 2 – 3 km oppe af kysten nåede et område med mere lokalbefolkning, fiskere mv., men også med flere varierende hoteller til enhver smag og standard.

Vores hotel var blandt de bedre hoteller i området, uden at værelserne dog var specielt luksuriøse, men så var vi så heldige, at 4 dage inde i vores ophold blev vi kontaktet, da hotellet dagen efter ville være overbooket. Vi blev derfor spurgt om vi ville acceptere at blive flyttet de to sidste nætter til en opgradering til det endnu bedre søsterhotel, Diamonds Star Of The East. Det betød egen private pool, butler mv. Det var helt vildt 🙂

Fokus på ferien var afslapning, men en enkelt dag tog vi dog på en dagstur, hvor vi, to par, lejede en bil med chauffør og guide og derefter var på spicetur, hvor vi så hvordan mange af de lokale krydderier og frugter dyrkes, hvorefter vi besøgte Stone Town, hovedbyen, der for mindre end 150 år siden var centrum for slavehandlen i Østafrika rettet mod Mellemøsten. Vi besøgte og spiste frokost på et af byens hoteller, der har bar og aftenservering med udkig over byens tage og besøgte aftenens gadekøkkener på markedet nede ved havnen, ligesom vi besøgte en lille ø ud for Stone Town, Prison Island.

Det var en fin tur, hvor man fik lidt indblik i livet på øen for de lokale. Det er ret fattigt, og der er mange mennesker. Vi følte os trygge under vores tur i Stone Town. Det var også tidspunktet, hvor der blev shoppet med forskellige ting i, salatbestik mv. i ben, samt diverse krydderier og farverige tekstiler.

Er det tiden til rigtig at forkæle sig selv eller kæresten/hustruen, så er det værd at overveje Zanzibar. Det er super skønt. De lokale fortalte, at lavsæsonen er fra marts – maj, da det er regntiden, hvor det vil være forkert at besøge øen. Alle andre tidspunkter af året vil være fint. Det er dog en ret dyr ferie – faktisk overraskende dyrt, når man tænker på, at det er Afrika, hvor prisniveauet i det omliggende samfund er et markant andet. Når det er sagt, så er det det hele værd -skøøønt 🙂

Inspireret af Zanzibar, så pønser jeg lidt på, om ikke vi på et tidspunkt skal besøge Kenyas kyst. Det har jeg læst skulle være ret dejligt – det må være lidt à la Zanzibar, og så måske endda lidt lettere at komme til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *