Agadir og Marrakech, Marokko – fint til en efterårsferie

Vi har besøgt Agadir to gange, begge gange i en efterårsferie og senest i efterårsferien 2015. Første gang vi var i Agadir kombinerede vi ferien med et ophold i Marrakech.

Første gang fløj vi fra Hamborg over Paris til Agadir og hjem fra Marrakech med Air France og Easy Jet. Anden gang fløj vi fra København over Bruxelles med Brussels Airlines.

Agadir er et fint feriemål i efterårsferien. Du kommer tilpas langt sydpå til at der er garanti for fint vejr det meste af dit ophold, både fly og ophold fås til en rimelig pris, rejsetiden er fornuftig, og du oplever ingen generende tidsforskel (1 time bagud). Du kan opleve lidt anden kultur, end hvad du oplever i Europa eller på andre traditionelle turistmål. Alt i alt, det er oplagt værd at overveje. Efterårsferien er fint vejrmæssigt. Jeg vil mene, at det er for varmt i sommerperioden.

Vi bookede begge gange hotelsøgemaskiner. Første gang boede vi på Hotel Riu Palace Tikida http://www.riu.com/en/Paises/morocco/agadir/hotel-riu-palace-tikida-agadir/index.jsp, et all inclusive ressort, og anden gang boede vi på Sofitel Agadir Royal Bay Resort Hotelhttp://www.sofitel.com/gb/hotel-5707-sofitel-agadir-royal-bay-resort/index.shtml.

Begge hoteller ligger lige ud til strandpromenaden, hvor en del værelser har udsigt over vandet. Det første er et ret stort ressort, mens det andet stadig er et stort hotel, men dog i en noget mindre størrelse. Vores ophold på Sofitel fik vi til rimelige penge på søgesiden Prestigia, hvor vi for et dobbeltværelse uden morgenmad gav under kr. 700 pr. nat. Vi endte med at spise morgenmad på hotellet hver dag, hvilket var relativt dyrt, men der er masse af muligheder for at spise på et af de mange spisesteder på strandpromenaden.

Agadir er en udpræget kystby, der har en 2 – 3 km lang og meget bred stand og kystpromenaden med hoteller og restauranter af enhver art. Sofitel ligger på den yderste del af promenaden længst væk fra havnen og byens centrum med butikker, mens Riu Palace Tikida ligger ca. 500 m længere inde af promenaden. Det er generelt trygt og roligt i Agadir. De fleste turister opholder sig på deres hotels område ved poolen. De fleste hoteller har dog også deres egen del af stranden med liggestole. Vi lejede på et tidspunkt en jetski. Bølgerne kan dog være ganske store. Det er et fint område for surfere af enhver art.

Vil man opleve lidt afrikansk kultur, så er det oplagt at tage en tur på det lokale marked. Her sælges alt både til de lokale og til turisterne. Fødevaredelen med frugt og grønt samt kød er altid spændende. Vi købte begge gange en del krydderier, og så har de masser af produkter baseret på Argan i form af olier, hudprodukter, shampooer mv. samt naturligvis diverse lædervarer. Det er spændende at opleve markedet – en kulturoplevelse, hvor man stadig føler sig tryg, hvis man undlader at flashe sine værdier.

Anden gang vi var i Agadir fandt vi en fantastisk dejlig restaurant i nærheden af Sofitel, Riad Villa Blanch. Det er i klassisk marrokansk stil, dog i den elegante ende. Maden er marrokansk med et fransk islæt. Det er super lækkert både madmæssigt og stilmæssigt og til en rimelig pris.  Vi endte med at spise der et par gange. http://www.riadvillablanche.com/images

Vi spiste også dejligt på nabohotellet til Sofitel, nemlig søsterhotellet, Sofitel Agadir Thalassa Sea & Spa, der er lidt mere moderne og tjekket end det Sofitel vi boede på.

Havnedelen af Agadir med dens mange restauranter er også et besøg værd. Vi spiste der en enkelt gang.

Eneste minus vi oplevede var, at uanset vi i de to familier, der rejste sammen, var påpasselige ift. ikke at spise mad, hvor vi ville være i særlig risiko for at blive syge, så oplevede vi alligevel, at der var nogen der blev ramt af dårlig mave.

Er man til andet og mere end afslapning, sol og strand/pool, så kan man fint forlænge sin ferie med et ophold i Marrakech eller et ophold med vandring i Atlas-bjergene. Vi besøgte Marrakech første gang vi var i Agadir. Her havde vi 5 dage i Agadir, hvorefter vi fandt en taxa, der kørte os de ca. 3 timer til Marrakech.

Marrakech er en kæmpe kulturoplevelse. Det bør overvejes at besøge byen, hvis man allerede er i Marokko. Vi boede på et lille riad i den gamle del af byen. Den gamle by er total kaos, men også en total oplevelse. På den store plads, Djema al-Fna, da oplever man live det billede man har af Nord-Afrika, med slangetæmmere der spiller fløjter, masser af mennesker, fremmede dufte, støj og skidt. Vi synes Marrakech var en stor oplevelse, men også så kaotisk at vi havde fået nok efter vores 3 overnatninger. Så havde vi ganske enkelt behov for ro.

Overvej Marokko hvis I vil prøve noget lidt nyt – det er et godt alternativ til mere traditionelle rejsemål.