Bologna og Gabicce Mare ved Adriaterhavet – perfekt til familieferien

Udsigt fra hotelværelse
Udsigt fra hotelværelse

Efter 15 måneder med corona-nedlukning var det endelig i sommeren 2021 tid til at vende retur til Italien. Vi fløj t/r til Bologna, hvor vi havde den første overnatning, og havde derefter 1 uge ved kysten ved feriestedet Gabicce Mare, der ligger ca. 20 km syd for Rimini i Marche. Det var dejligt at komme retur til Italien, og at opleve nye skønne dele af landet.

Vi fløj med KLM fra Billund til Bologna via Amsterdam, hvor vi ankom omkring kl 23 til Bologna. Vi tog taxa til vores hotel, Art Hotel Orologio https://en.art-hotel-orologio.com/ der lå super centralt placeret et stenkast fra Piazza Maggiore. Hotellet var fint, roligt, god morgenmad og meget rimeligt i pris – godt kr. 1.000 for et dobbeltværelse. Efter check-in omkring midnat gik vi en kort tur i centrum, hvor vi sluttede med at sætte os på en bar på Piazza Maggiore. Næste dag giv vi på opdagelse i Bologna, hvor vi så universitetet, De 2 Tårne og i øvrigt bare slentrede rundt og nød den charmerende by. Vi spiste frokost på O51 Osteria, der også ligger på Piazza Maggiore, inden vi hentede vores lejebiler ved banegården for at køre til kysten. Centrum af byen er for en dels vedkommende lukket for almindelig biltrafik.

Turen til Gabicce Mare var ikke lang på kortet, men pga. tæt trafik tog det alligevel næsten 2,5 timer. Det var dog turen værd. Vi havde booket et hotel lige til havet, Hotel Sans Souci https://www.sanssouci-hotelgabicce.it/en?&msclkid=96a57e2f772514dd2a961f3f35d48879&gclid=96a57e2f772514dd2a961f3f35d48879&gclsrc=3p.ds og i udkanten af byen tæt på Gabicce Monte – et lille bjerg, der markerer starten på en fin og ca 20 km lang naturpark. Vi havde booket et stort værelse/suite (den største på hotellet nr. 007 på godt 70 m2), hvor der var plads til 6 personer og med 2 badeværelser mv. Her boede min hustru og jeg med vores 2 yngste sønner.

Der var fine altaner til værelset med en skøn udsigt over hele kysten. Med suiten  var der også adgang til en penthouse terrasse med tilhørende jacuzzi, som vi delte med 4 andre værelser. Til vores søn, svigerdatter og barnebarn på et år havde vi booket en dobbeltværelse med udsigt. Vi gav ca. kr. 28.000 for suiten og kr. 12.000 for dobbeltværelset for 1 uge med morgenmad for alle. Vi betalte EUR 10 pr døgn for parkering.

Tagterrassen
Tagterrassen

Vi brugte for det meste hotellets pool, hvor det var nemt at få plads på solsengene. Havet med masser af muligheder for at leje solsenge og spise frokost lå 50 m nedenfor hotellet. Stranden og vandet var fint.

Hotellet og hele området omkring Gabicce Mare er præget af, at det er en italiensk ferieby, hvor der ikke kommer mange udenlandske turister. Det betød også, at ikke alle på hotellet talte engelsk, hvilket dog kun var charmerende. Vi var der fra den 10. – 17. juli, så vi var der lidt før den klassiske italienske ferie, så vi havde god plads i byen og på restauranter.

Vi spillede tennis i en lokalklub 200 m fra hotellet, hvor der var let adgang til at leje baner.

Om aftenen gik vi flere gange den korte og fine tur til Gabicce Monte, hvor der er flere restauranter med super udsigt og i varierende prisklasser. Vi spiste både på Al Grottino https://www.facebook.com/algrottinogabiccemonte og Ristorante Posillipo https://www.ristoranteposillipo.com/, begge steder med fin mad, stort udvalg i alt fra havet og fantastisk udsigt. Det sidste dog i den dyrere kategori. Begge steder skulle vi bestille bord. Alternativet, den korte gåtur til centrum af Gabicce Mare, hvor man kan spise på en af de mange restauranter, der ligger ned til udløbet af floden ud i havnen virkede også super. Vi spiste et par gange på Il Traghetto Ristoranteiltraghetto.com, der har fokus på fisk. Det var fint.

Vi var i byen den aften, hvor Italien blev Europa-mester i fodbold ved at slå England på Wembley. Det var naturligvis en kæmpe fest – igen en fest på den gode italienske måde, hvor alle levede meget med i kampen og var jublende glade, men hvor det var en fest for alle generationer, helt fra vores lille barnebarn til de ældste i byen 🇮🇹.

Gabicce Mare var et fint udgangspunkt for kortere køreturer som alternativ til solbadning mv. Vi kørte rundt i naturparken, der startede med Gabicce Monte og som strakte sig over ca. 20 km langs havet fra vores hotel og sydpå til Pesaro, Monte San Bartolo. En aften spiste vi rigtig dejligt på La Canonica https://www.ristorantelacanonica.it/, der er bibgourmand-restaurant hos Michelin. Restauranten ligger i en lille bitte by, med den smukkeste udsigt over kysten.

En anden dag kørte vi den korte tur op til Gradera, hvor den gamle del af byen er omgivet af en høj borgmur, og hvor der indenfor murerne er en række små butikker og restauranter.

Alt i alt et dejligt sted til en afslappet familieferie, og hvor ferien deles med italienerne. Vejret var super fint, og stranden var tilsvarende fin.