Gensyn med Firenze og Toscana – Italien når det er bedst

Firenze fra Piazzale Michelangelo

Vi havde fornøjelsen af at bo i Firenze fra 1991 – 92, og har derfor et helt særligt forhold både til byen og området omkring, Toscana. I maj 2018 i Kr. Himmelfartsdagene var vi retur sammen med et hold venner.  Det var skønt.

Fly var booket med Lufthansa fra Billund over Frankfurt og direkte til Firenze. Det var faktisk en fin forbindelse. Vi betalte ca. kr. 3.500 for en returbillet.

Vi havde besluttet os for ikke at bo inde i Firenze, men i stedet nyde roen syd for byen i Chianti Classico-området. Så vi tog en lejet bil direkte fra lufthavnen og ud til vores hotel i de næste 3 dage, Palazzo Leopoldo i Radda in Chianti, ca 45 min fra lufthavnen. Radda in Chianti er en rigtig hyggelig mindre by i hjertet af det bedste af Chianti/Toscana. Byen ligger højt placeret med en skøn udsigt ud over de bløde bakker/bjerge med vinstokke, oliventræer mv. Hotellet var rigtig fint med kæmpe gode værelser, klassisk italiensk. Morgenmaden indtog vi på terrassen med den skønneste udsigt over landskabet. Prisen var meget rimelig, små EUR 190 for et dobbeltværelse med morgenmad.

Italiensk madlavningskursus

For rigtigt at komme ind under huden på den italienske kultur, så meldte vi os til et madlavningskursus på hotellet. Det var rigtig godt. Vi var 12 deltagere, der var med til at lave en 5-retters menu, som vi bagefter indtog i fællesskab ved et langbord, og hvor vi købte vinen af vores kok, Gastronomia Biagioni .

Vi besøgte en række af de mindre byer i området, Castellina in Chianti, Panzano in Chianti og Greve in Chianti. Alle 3 byer skønne steder og de to første med en fantastisk udsigt over området. Vi spiste frokost på en rigtig skøn restaurant mellem Panzano og Radda, Osteria Le Panzanelle. Det er en Bib Gourmand-restaurant og med god grund. Klassisk god mad til rimelige penge og i hyggelige omgivelser. Book på forhånd, for da vi forsøgte et andet besøg en aften, da var alt optaget.

Så besøgte vi naturligvis også Firenze, hvor vi startede med at nyde udsigten over byen fra Piazzale Michelangelo. Her parkerede vi også bilen, da det er vanskeligt, eller nærmest umuligt med biler i indre by. Fra pladsen kunne vi gå til alt i centrum og til alle sights på vores program. Vi gik ned fra højen og besøgte først den del af byen, der ligger syd for floden, der hedder Oltrarno. Du kan læse mere om kvarteret på det her link. Vi spiste frokost på en super hyggelig restaurant i selskab med en masse lokale florentinere på Trattoria Casalinga. Efter frokosten slentrede vi videre over Piazza Santo Spirito og over til Ditta Artiganale på Via dei Neri 32, hvor vi fik vores eftermiddagskaffe. Bagefter krydsede via floden Arno og den berømte bro Ponte Vecchio og så domkirken, rådhuset (Palazzo Vecchio) og Uffizierne.

European University Institute, San Domenico

Efter et besøg i Firenze centrum kørte vi op til min gamle arbejdsplads European University Institute, San Domenico, og bagefter op til Fiesolé, hvor man har den mest fantastiske udsigt over Firenze og hele Arno-dalen. Det er et super fint sted at slappe af fra byens larm og mange turister. Vi fik blot en is og sad og nød udsigten. Om aftenen er det også en fin mulighed at sidde på torvet og spise.

Udsigt fra Il Conte Matto
Ost hos Il Conte Matto

Efter 3 overnatninger i Radda in Chianti kørte vi videre til Montalcino, hovedstaden for Brunello. Vi havde desværre ikke tid til at besøge Siena, der er en helt fantastisk by. I stedet stoppede vi og oplevede en helt fantastisk restaurant, Il Conte Matto i den lille by Trequanda – igen en Bib Gourmand-restaurant og igen en super oplevelse. Vi sad uden for på deres terrasse med storslået udsigt og nød en fantastisk frokost. Efter frokosten fortsat vi til en vingård meget tæt på Trequanda, hvor vi fik en større smagning, og hvor vi bestilte både vin og olie, der blev sendt hjem til Danmark.

I Montalcino boede vi på Albergo Il Giglio. Det var et ok hotel med en fin beliggenhed i gåafstand til hele byens hyggelige centrum. Byen er gennemsyret af, at det er hovedstaden for Brunello-vine. Byen ligger meget højt og igen med en helt fantastisk udsigt over hele området.

Firenze og særligt Chanti Classico-området er oplagt for et besøg enten i foråret eller i efteråret i en forlænget weekend (4 dage). Vejret var skønt, maden og vinen super og omgivelserne helt fantastiske – Italien når det er bedst 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.